klub na facebook/u
klub na facebook/u
nazaj na prvo stran
dodaj pod priljubljene
piši e-mail
switch to english
schalter auf deutsch
 

O nastajanju kluba


Prva razmišljanja o neustreznosti položaja nemških dog znotraj večpasemskega kluba (SKVPM) in potrebi po lastnem domovanju (klubu) segajo precej let nazaj. Porodila so se predvsem med tistimi, ki smo imeli intenzivnejše stike s tujino (nakupi mladičev, razstave,...) in ki smo po svetu hodili z odprtimi očmi in ušesi.

Leta 2006 smo v nekoliko drugačni zasedbi že bili tik pred ustanovitvijo kluba. Nazadnje smo zaradi velike polarizacije v takratnem "dogaškem svetu" uvideli, da klub ne bi odigral povezovalne vloge, da bi razklanost in zmeda med skrbniki nemških dog bila le še večja. In smo v prid dogam od namere odstopili.


Nekaj poizkusov spremeniti način dela in razmišljanja v Sekciji za doge znotraj SKVPM v preteklih letih ni obrodilo sadov. In ljudje so odnehali. Eden za drugim. Deja vu. Zgodba sekcije v zadnjem desetletju.

Konec marca 2010 je med ustanovitelji kluba (Damijan Gotlin, Tanja Samec Grad in Igor Rac) padla trdna odločitev. Vedeli smo, da jih je veliko z nami. Vedeli smo tudi, da nam je jasno, kaj nemške doge in njihovi skrbniki potrebujemo. In vedeli smo, da to znamo izpeljati in da to bomo izpeljali. Vedeli smo tudi, da nas čakajo "polena pod noge". A poti nazaj ni bilo več.

Tisti, ki se v pretekli organiziranosti (sekciji) niso nikoli "našli", ter tisti, ki so bili leta odrinjani, so Slovenski klub za nemške doge sprejeli "razprtih rok in odprtih src". Z veseljem, z navdušenjem, z velikimi pričakovanji.

Tisti, ki pa so pasmo leta držali "v šahu", so reagirali predvidljivo. Potrudili so se, da je bila klubu pot "posuta s trnjem", da je klub pri svojih prvih korakih naletel na ovire, na prvi pogled in za marsikoga nepremostljive.

A so se krepko ušteli. Nemške doge gredo svojo pot, v svoje domovanje, z njimi ali brez njih.

Srečno, nemške doge!

Igor RacCopyright © 2010 Slovenski klub za nemške doge - Vse pravice pridržane